gemaakt op : 20 september 2020

Dieze West - WZC 5-2

Al weken kijken we er naar uit, de start van de competitie. Maar wel met een tegenstander van formaat. Die tref je veel te vroeg. Zij winnen altijd de eerste periodetitel. Een ploeg die door is in de beker. Wint alles in de voorbereiding.... geen makkie dus.

Ga er maar aan staan.... vijf voorwaartsen die vorig jaar menig keer in basis stonden minder. Een nieuwe ploeg met Arjan Doppenberg en Robin de Gruijter uit het tweede en nieuwkomer Jorn Kroes gekomen vanaf sv Zalk. Een nieuwe technische staf. Maar wel minder hoge verwachtingen. We moeten niets, mogen van alles.

n meteen naar sportpark Het Hoge Laar in Zwolle waar een groot deel van de tegenstander 4 jaar geleden nog op zondag in de hoofdklasse speelde, nu op zaterdag onderaan moet beginnen en het graag hogerop wil zoeken. Altijd in de beginfase van de competitie top speelt. Zo was de wedstrijd vandaag ook. Eerst superieur, daarna wat minder, op slag van rust toch op 2-0 voorsprong komt. Na de rust in paniek raakt na de 2-1 van Bram Roskam. Met geluk via een ongelukkige own goal van Jan Peter Hulleman op 3-1 komt, weer met de rug tegen de muur wordt gespeeld door de padden, alsnog op 5-1 voorsprong komt en in de slotfase zeer geiiriteerd raakt door de scheidsrechter Pot en met 10 man komt te staan. Het slot akkoord was voor Jorn Kroes maar meer dan een 5-2 nederlaag zat er vandaag niet in.

Volgende week thuis tegen de Noord Veluwe Boys. Eerst dinsdagavond in Elburg nog een oefenpotje tegen ESC.

Scoreverloop dezen middag:
6e minuut: 1-0 Levi El Atiaoui
44e minuut 2-0 Nejim El Atioaoui
553 minuut 2-1 Bram Roskam
57e minuut 3-1 Jan Peter Hulleman (aan de verkeerde kant van het veld)
76e minuut 4-1 Levi El Atioaoui
79e minuut 5-1 eerste balcontact van Melih Senturk
89e minuut 5-2 Jorn Kroes
Geflatteerd? Nee. beter dan vorig jaar? Ja! Toen werd het 7-2. Op naar de volgende uitdaging!

Klik hier voor de fotoreportage van Wilco Kroes