gemaakt op : 08 juni 2018

SVI 4 - WZC 3 3-2

Een schitterende 31 mei wordt afgesloten met een pot voetbal bij svi te zwolle. Tevens is dit de laatste wedstrijd van het seizoen voor beide teams. Wzc kan bij winst nog over Owios heengaan en de 8e plek veilig stellen, svi gaat bij winst over ijvv heen en wordt dan 2e. Voor beide ploegen is het dus alleen nog mogelijk om een plek te stijgen op de ranglijst, spelen voor de prijzen doen ze helaas niet meer. 31 mei is tevens de dag dat onze middenvelder Arnoud (mole) zijn 29e verjaardag mag vieren. Speciaal voor de wedstrijd heeft hij zijn verjaardagspartijtje verzet en geeft vanavond acte de présence.

Op ons eigen mooie sportpark Monnikenbos verzamelen we ons om daarna de auto's in te stappen richting Zwolle. Als we in Zwolle uitstappen op het sportpark van Svi valt het op dat Mole een box bij zich draagt. Verschillende spelers vragen zich af of we zo op het einde van het seizoen dan toch professioneel gaan worden met ons waterzakje en benodigdheden bij blessures op het veld, maar mole wil er vrij weinig over kwijt. Her en der wordt er ook wat gemompeld over bbq vlees, maar de box was niet zo groot, dus dat gaat al snel naar het rijk der fabelen. We worden nog even in spanning gehouden.

De kleedkamer van svi is goed op temperatuur, dus nadat we ons snel hebben omgekleed komt Robert met de volgende opstelling:

Rob, Chris-Tom-Arjan D-Erwin, Doornink-Kippie-Mole, GJ-Jeroen-Harold.
Julian en Nick mogen eerst plaats nemen op de bank om vanaf daar de wedstrijd te bekijken. Lars krijgt de mooie taak om de scheidsrechter te helpen, door de eerste helft met de vlag in de weer te gaan. Een aantal weken geleden is er op training een oefening vlaggen geweest, waarbij elke deelnemer aan de training een vlag in de handen kreeg gedrukt en op de zijlijn een aantal oefeningen heeft gedaan. Lars heeft destijds deze training helaas gemist en dat was vooral de eerste 10 minuten goed te merken. Na een goed gesprek met de scheidsrechter ging het echter een stuk beter de rest van de eerste helft en kunnen we concluderen dat ook Lars is geslaagd voor de cursus, vlaggen leer je zo!

Nadat ook onze trouwe supportersschare gearriveerd was, kon de wedstrijd in gang worden gezet. In de beginfase was het goed te merken dat het de hele dag 25 graden was geweest, en op het moment van spelen misschien nog wel was, want het tempo was erg laag. Svi was wel iets gevaarlijker, maar Rob hield met een aantal reddingen de goal schoon. Ook het verdedigende duo Arjan/Tom wisten een hoop vuil werk op te knappen, waardoor wzc de nul kon houden. Aanvallend gezien hanteerde wzc te vaak de lange bal. Harold op links en GJ op rechts kregen de ballen niet goed onder controle, maar bij een goede lange bal op Jeroen wist Jeroen door te breken en op de goal af te gaan. Van linksachter kwam de verdediger inglijden en wist met een nood ingreep het schot van Jeroen te kraken, echter nam hij hierbij Jeroen mee die aangeslagen op de grond beef liggen. De scheids was onverbiddelijk en wees naar de penaltystip. Alle Zwolse argumenten ten spijt bleef de scheids bij zijn besluit: penalty voor wzc! Jeroen moest de strijd echter staken en strompelde naar de kant. Geppie had ondertussen aan Mole voorgesteld dat hij de penalty mocht nemen als verjaardagscadeautje, echter keek Mole naar de kant en zag dat zijn wederhelft al nee schuddend met haar hoofd. Mole bedankte vriendelijk voor het verzoek en Geppie schoot de penal onberispelijk binnen. 0-1 wzc!

Ondertussen was Julian gaan warmlopen om de plek van Jeroen in te gaan nemen, en even daarna komt hij ook in het veld waardoor het weer 11 tegen 11 is. Net voor rust krijgen wij helaas de 1-1 tegen,waardoor wij toch met een gelijkspel gaan rusten.
In de rust gelukkig even uitblazen met zijn allen en het vochtgehalte weer op peil brengen. Robert doet een aantal kleine omzettingen, waarbij hij Harold wisselt voor Nick van Jole, en Arjan wisselt voor Lars. Harold mag de 2e helft de vlag gaan hanteren, wat wel een risico is, want ook hij heeft de vlagtraining gemist..

In de 2e helft krijgen wij een aantal heel goede kansen om weer op voorsprong te komen. Voornamelijk Julian is een ware plaag voor de verdedigers van Svi, maar de bal wil er maar niet in vallen. Iets wat in het afgelopen seizoen te vaak is gebeurd. Voor de wedstrijd werd er nog op geattendeerd dat we gewoonweg te weinig goals maken. Hopelijk krijgen we een goaltjesdief erbij in het seizoen 2018-2019 waardoor ook dat probleem opgelost gaat worden.

Dan terug naar de wedstrijd, de 2e helft. We hebben het over te weinig scoren gehad, en dit is niet voorbij gegaan aan de oren van de gebroeders Veltkamp. Deze avond hebben we 1 van de gebroeders op goal staan, en de ander verdedigd de rechterflank. In de rust viel het al op dat ze aan het smiezen waren met elkaar, en opeens gebeurd het. Een terugspeelbal gaat via een polletje en de knie van Rob en de paal van de goal tegen de netten aan...2-1 Svi en verbaasde blikken her en der. Nauwelijks 5 minuten later, een hoge voorzet van de rechterkant komt bij de 2e paal, bal wordt op de lat gekopt en komt terug op de knie van Chris en gaat warempel ook in de goal. 3-1 voor Svi en totale ontluistering. Wat is er toch aan de hand?? Helaas heeft Robert geen wissels meer over dus een time-out wordt aangevraagd bij de scheidsrechter. In de vorm van een drinkpauze kan hij daar gelukkig gehoor aan geven en een goed gesprek tussen Robert en de gebroeders Veltkamp volgt. Dan wordt hun duidelijk dat er inderdaad goals gemaakt moeten worden, maar wel in de juiste goal. Wat volgt in de resterende 20 minuten is het best te vergelijken met het wereldberoemde tikkie-takka van Barcelona. 2 zuivere goals worden ons onthouden door de vlagger van Svi, en 2 prachtige vrije trappen van de jarige Mole belanden helaas op paal en lat. Nick van Jole weet na een 1 op 1 situatie nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar meer dan dat mag het vanavond helaas niet wezen. Wzc verliest de wedstrijd met 3-2 en eindigt het seizoen op een 9e plek. Svi klimt door deze overwinning naar een mooie 2e plek. Proficiat.

Na het eindsignaal van de scheidsrechter, en iedereen bij de dugout is aanbeland komt Mole opeens aanlopen met de box. Vol verwachting klopt ons hart, en nadat het deksel eraf is gehaald, deelt Mole aan iedereen een blikje gerstenat uit! Na even lekker op het gras te hebben gelegen, wordt er gedoucht en vertrekt iedereen weer richting Wapenveld. Een mooi seizoen is ten einde. Mooie wedstrijden zijn gespeeld, helaas net iets te vaak verloren. Komend seizoen tijd om het over te doen!

Hulde!