gemaakt op : 04 maart 2020

Verslag . 't Harde - WZC 1-1

De beide subtoppers van de 4e klasse D kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daarmee mocht de thuisclub het meest tevreden zijn na het wegsturen van een verdediger van 't Harde.

De eerste 45 minuten viel tegen kwa kijkspel, WZC dat wel wilde maar de aanvallen liepen vaak stuk op de hechte verdediging van ''t Harde. De openingstreffer viel al vroeg, Wouter ten Pas stuurde een bal door de vedediging van 't Harde, spits Emir Balavac reageerde attent en liet de doelman van 't Harde kansloos 0-1. Echt op gang kwam de wedstrijd niet veelal werden menig duel uitgevochten op het middenveld, en dat ging gepaard met gele kaarten voor de thuisclub en WZC, kansen kreeg 't Harde bijna niet gedurende de eerste 45 minuten waardoor WZC ging rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede 45 minuten bracht meer kansen voor beide doelen, uit een voorzet kopte Lawrence Visch langs doelman Bos van WZC 1-1. WZC kreeg weer vat op de wedstrijd en er kwamen mogelijkheden maar vrijetrappen van Emir Balavac en de ingevallen Mike Nijland stranden in de muur, Jarno van Essen kreeg nog een goede mogelijkheid maar ook zijn inzet verdween hoog over, het vizier stond niet op scherp vanmiddag en het moest komen van individuele acties, de thuisclub probeerde uit de counter alsnog toe te slaan maar ook hier ontbrak de scherpte. Toen Tristan Keijl alleen op de doelman kon doorgaan werd hij ten koste van een vrije trap een halt toegeroepen en dat koste de verdediger van de thuisclub rood, het laatste kwartier doorkomen was het devies en dat lukt ondanks dat WZC nog best wel mogelijkheden kreeg, alleen zoals gezegd de scherpte en schotkracht ontbrak.

Zo eindigde de subtopper op 1-1, ondanks deze puntendeling komt WZC een puntje dichterbij koploper 's Heerenbroek dat hard onderuit ging bij Vevo (3-0)
Volgende week weer nieuwe kansen wanneer WZC een uitwedstrijd wacht tegen CSV uit Zwolle.

(fotos Hendri van der Beek)