gemaakt op : 20 september 2020

W.Z.C. 2 - S.V.I. 2 0 - 5

De droom van ut tweeduh eindigt deze middag in een afgrijselijke nachtmerrie.

Ongeloof, wanhoop, berusting, teleurstelling, woede, er zijn nauwelijks woorden te vinden om de gemoedstoestand van ut tweeduh weer te geven na de afstraffing door SVI2. Woorden schieten te kort of zijn er helemaal niet.

Aangeslagen ligt de groep in het gras na het laatste fluitsignaal. Apatisch en starend met een verwilderende doffe blik in het oneindige. Murw en lamgeslagen als een boxer die door een mokerhamer is getroffen. In een combinatie van rode broek en witte shirt beginnen wij de wedstrijd. Het is direct duidelijk dat het een zware middag zal worden. SVI2 dartelt over het veld en wij rennen en lopen er achter aan. De bal gaat makkelijk van voet tot voet en met scherpe steekpassjes wordt onze defensie ontmanteld.

In het eerste bedrijf blijft het bij een 0-2 voorsprong voor SVI2. Na de pauze is het een zelfde spelletje. Ut tweeduh komt nauwelijks van de eigen helft af door de druk van de tegenstander. In de slotfase bouwen de blauwvingers de stand naar 0-5. Hier mogen wij blij mee zijn, want een grotere nederlaag was deze middag niet raar geweest.

Zijn er dan geen positieve dingen te noemen van ut tweeduh? Jawel, een vlammend schot van Tycho dat de doelman van SVI onschadelijk maakt. Verder een actie van Jelmer die een Zwollenaar weet te dollen en te passeren. Enkele lichtpuntjes, gevonden met een carbidlamp in een akelig donkere middag.

Als de scheids voor het einde fluit komt er een einde aan de marteling, alhoewel.

Een speler van SVI mompelt in het voorbijgaan “welkom in het walhallah van de tweede klasse”.

Wij bevinden ons echter in de krochten van de kelder en zijn net ontsnapt uit de folterkamer en likken onze wonden.

Thuis gekomen laat ik de nasi voor wat die is en werk een broodje hamburger naar binnen.

Ik plof in de luie stoel om bij te komen van deze middag en constateer dat het volgende week gewoon weer met 0-0 begint.

 

Statistieken:

15e min.          0 – 1    Sjaak van Puffelen

31e min.          0 – 2    Robert Zieleman

64e min.          0 – 3    Jan Jaap Spronk

81e min.          0 – 4    Douwe Huizinga

87e min.          0 – 5    Bart Zuurman

 

Scheidsrechter:  F.K. Mobach (ik hou niet van gele en groene hesjes)

Toeschouwers:  47 (waaronder enkele zielig kijkende ouders en vrolijke springende blauwvingers)

VAR moment:    is een graspolletje doelman Rob fataal bij het oprapen van een verwoestend rollertje in de slotfase van het duel of is hier sprake van een klassieke keepersfout?