gemaakt op : 20 september 2020

WZC 5 - OWIOS 7 3-1

 

Vandaag de eerste competiewedstrijd van het seizoen. Na de nederlaag in de beker van vorige week wisten dat het iets anders moest: de kansen die we krijgen afmaken. We moesten tegen een tegenstander waar we over het algemeen erg lastig tegen hebben. De volgende spelers begonnen de wedstrijd

                              Bert

Martijn, Palm, Doornink, douma,

Geertjan, Gerbrand, Albert-Henk, Blom,

               Ronald, Jeroen.

Wissels: Nico, Gerjan, Tom, William.        

Onder zomerse temperaturen, werd er afgefloten door de dhr.Rorije. We begonnen redelijk aan de wedstrijd, al ging de bal in een te laag tempo rond. We kregen kleine kansjes en hadden de wedstrijd onder controle. Voorzet van rechts, Jeroen heeft de hoek voor het uitkiezen om hem in te koppen, maar kopt hem recht in de handen van de keeper. Afstandschot van Appie, die al iets dichter bij de goal komt dan zijn vrije trap van vorige week, die bal zijn ze nu nog aan het zoeken.

Drinkpauze; Robert geeft aan, dat de bal sneller rond moet en we in een hoger tempo moeten voetballen. Zo gebeurt het vervolgens ook. Mooie aanval over rechts, Geertjan geeft de bal voor aan Ronald, Ronald mooie schijnbeweging en schiet de bal met zijn linker over de keeper in de verre hoek. De ban lijkt gebroken, er wordt makkelijk gevoetbald, de tegenstander wordt af en toe van het kastje naar de muur getikt. Er wordt geen kans wegggeven. Dan komt Palm van achteruit aanstormen, gaat een één tweetje met Doornink aan en geeft de bal keurig aan Ronald. Ronald mooie kapbeweging en schiet de bal wederom met zijn linker, in het linkerhoekje van de goal, buiten bereik van de keeper. Er volgen nog kleine kansjes op de 3-0 of 4-0. Ons tempo worden enkele jongens toch te veel, Jeroen en Douma en hamstringklachten.

Rust. Coach geeft aan dat we zo lekker door moeten voetballen. De volgende wissels worden doorgevoerd: Tom voor Palm, Douma voor Gerjan, William voor Jeroen. Tweede helft laat toch een ander gezicht zien. De tegenstander gaat iets  opportunistisch voetballen, zet druk op onze achterhoede en gooit er veel meer strijd in i.p.v. rustig de bal rond te laten gaan. Wij gaan daarin mee en dat laat wel zien dat we dat niet moeten doen. Dan krijgen we de eerste waarschuwing, Owios doet een  voorzet van links en een bal die niet te missen lijkt, wordt toch gemist door de spits. Wederom een aanval op links en als Gerjan ook de tegenstander nog een beetje helpt door zijn doorkopbal precies in de voeten van de spits te koppen, laat deze dit kansje niet missen. Laten we wederom ons de kaas van ons brood eten? De coach grijpt in: Gerjan wordt naar rechts gestuurd, Nico links achterin, Martijn mag een linie doorschuiven (wederom 90 minuten voor hem), Palm voor Doornink. Vanaf nu hebben we de wedstrijd weer redelijk onder controle, de tegenstander lijkt ook uitgeblust. Scrimage voor de goal van Owios, de tegenstander krijgt de bal op de arm, penalty. De bal wordt opgeeist door onze spits en die schiet de onberispelijk in de linkerbovenhoek. 3-1. Volgen nog wat kleine kansjes over en weer, maar er wordt niet meer gescoord.

Al met al zijn we de competitie goed begonnen. Aan ons de taak om nu deze lijn door te zetten. Het thema voor de komende wedstrijden: makkelijk blijven voetballen en positief coachen. Wat zullen we dan wederom een mooi seizoen tegemoet gaan.

Onze volgende tegenstander is DSV Doornspijk en het verslag wordt dan geschreven door Geertjan.